2016 Classic Days Schloss dyck

Tekst en foto's: Andy Temmerman

06 Augustus 2016 – De 11de editie van Clasic Days Schloss Dyck was alweer zeer geslaagd. Hoewel Opel niet in grote getalen aanwezig was hebben we toch een fantastisch sfeervol evenement mogen beleven.

Wir wünschen ihnen enne ‘good old time’.

Classic days Schloss Dyck is ondertussen al een vaste waarde en één van de hoogtepunten op de jaarlijkse kalender. Zoals elke jaar word het slot en zijn aansluitende tuinen en velden volledig ingepalmd door klassiekers en oldtimers allerhande.
Dit evenement is zo leuk omdat er zoveel verscheidenheid is. Eerst maak je een mooie wandeling in het bos,  waarna je in het pittoreske slot tussen de messing –en vooroorlogse wagens loopt. Daarna ga je verder in de tuinen, die enorm sfeervol zijn door de desbetreffende wagens en de mensen die tijdsgebonden zijn gekleed. Verder kom je aan de paddocktenten, waar je prachtige racebolides van weleer tentoongesteld ziet staan. Op het circuit zie je deze wagens dan paraderondjes maken, waarbij enige snelheid niet geschuwd wordt. Van eenzitters naar rallywagens tot fietsen, alles passeert hier over het circuit. Te midden van het circuit kan je zelfs een oldtimerveiling van Coys bijwonen desgewenst. Tenslotte eindig je in de velden waar verschillende clubs en bezoekers trots hun ijzeren ros tentoonstellen. Elk jaar zijn er ook racing legends aanwezig. Dit jaar was dat niemand minder dan Derek Bell, Jochen Mass en Walter Röhrl. Hoewel dat die laatste hier met Autostadt/Audi aanwezig was, was het toch tof om ‘der Lange’ in het echt te aanschouwen.


Der Zuverlässige.

Hoewel de kwantiteit aan Opel’s erg laag was, was de kwaliteit van deze weinige Opel’s wel zeer hoogstaand. We troffen een 4/8PS “Doktorwagen”, een prachtige 16/35PS, een  guitige 5/14PS, twee Diplomat Coupé’s (n°341 en n°45) en verscheidene andere knappe en goed onderhouden Opels aan. Doorblader daarvoor zeker alle foto’s.

 

 


Dit is een evenement waar je met gemak een prachtig weekend kan doorbrengen, waarin je geen moment zal stilzitten. De organisatie zorgt er elk jaar opnieuw voor dat dit evenement een pareltje wordt, hoedje af daarvoor. Moest Classic days Schloss Dyck nog niet in je agenda staan voor 2017, doe het dan nu.


Meer foto's Klik Hier