Klassikertreffen an den Opelvillen 2016

Tekst: Andy Temmerman
Foto's: Andy Temmerman/Steve Verdyck

 

26 Juni 2016 – We bezoeken de meeting die op 16 jaar van een deelnemersveld van 40 auto’s naar één van meer dan 3000 auto’s is gegroeid.  Het weer was zonnig en warm en de sfeer zat goed.

De 16de editie van de klassieker meeting in Rüsselsheim vond zoals altijd plaats aan de Opel villa’s, het Verna park en aan de oever van de Main. Alle auto’s, tractoren, motoren en fietsen van voor 1986 en van alle merken waren welkom. De meeting vond plaats op één dag, wat van deze meeting de grootste ééndaagse meeting van Europa maakt!

Een hoogtepunt van de dag was de Kombi-parade, voorgesteld door Karl-Thomas Neumann en de burgemeester van Rüsselsheim patrick Burghardt. Volgende wagens werden voorgereden:
-Rekord D Caravan.
-Kadett C Caravan van de ADAC wegenhulp.
-Rekord E Caravan van de brandweer, met Joachim Winkelhock achter het stuur.
-Kadett A Caravan
-Kadett C Caravan
-P2 bestelwagen
-Commodore C ambulance
En natuurlijk de nieuwe Astra Sports tourer, wagen van het jaar 2016, waarmee Opel de brug tussen het verleden en het heden zet.

De meeting werd live aanééngepraat door auto expert en journalist Detlef Krehl, die elk voorbijrijdend merk en model wist te benoemen en wist te voorzien van een leuk stukje uitleg. Verder was het echt een familiedag. Her en der stonden livebands en orkesten te spelen, alsook waren er vele verschillende eet -en drinkstandjes zodat er voor ieder wel wat wils was.

Hebben we dé meeting der meetings mogen meemaken? Ik denk persoonlijk van wel, ik had een zeer aangename dag en de verscheidenheid van merken en modellen met toch de nadruk op Opel maakt het voor mij helemaal af. Oordelen jullie vooral zelf aan de vele foto’s die we hebben genomen. De volgende editie zal plaatsvinden op 27 Augustus 2017.

Meer foto's. Klik Hier