K.A.D. meeting Attendorn 2016

Tekst: Andy Temmerman
Foto’s: Andy Temmerman / Steve Verdyck

28 Mei 2016 – Voor de 26ste keer wordt dit jaarlijks evenement gehouden waarbij liefhebbers van de Kapitän, Admiral en Diplomat elkaar treffen.  Gedurende een weekend, dat begint op donderdag, is dit evenement een fantastisch oord van gelijkgestemden. En ondanks de slechte weersvoorspellingen mocht men toch rekenen op een hele mooie opkomst.

 

Dit jaar zorgt een nieuwe organisatie ervoor dat het evenement terugkeert naar de oorspronklijke locatie, camping Hof Biggen in Attendorn. Alsook zorgt deze nieuwe organisatie ervoor dat iedereen welkom is, je moet niet verbonden zijn aan een bepaalde club of andere organisatie. De meeting ging door bovenop de heuvel, op het hoogste punt van de camping. Dit zorgde dat we over een afstand van ongeveer 700 meter een hoogteverschil van meer dan 50 meter moesten bedwingen. Een stevige wandeling dus. De wandeling liet me wel een knappe, gezellige en verzorgde camping zien.

Boven kom je aan op een grote, open en vlakke heuveltop. Ik werd direct vriendelijk begroet door de organisatie en kreeg wat nuttige informatie. Wanneer ik verder wandel word ik overdonderd door de pracht van deze locatie. Het duurt zelfs even voor ik besef dat ik hier voor de auto’s ben. Rondom rond zie je nog grotere heuvels en in de verte zie je zelfs een prachtig kasteel.
Maar goed de auto’s… We waren vrij vroeg aangekomen dus er stonden nog maar een 30 tot 40 auto’s op het terrein. In de loop van de dag ging dit aantal vlot omhoog.  Ik zag een mooie zwarte Diplomat A Sedan en hield even halt. In geen tijd stond de eigenaar van de wagen naast me voor een intressante en leuke babbel. Dit zette perfect de toon voor het verdere verloop van de dag. Iedereen was hier gelijk, iedereen kon met elkaar praten , iedereen was Opelliefhebber. Voor ik het goed en wel doorhad was ik al 2u tussen de auto’s aan het wandelen en hier en daar een praatje aan het slaan. Ik heb prachtige Kapitäns, Admirals en Diplomats gezien, alle types en varianten, verschillende kleuren en in goede en slechte staat. Dit valt mij moeilijk in woorden te omschrijven en hiervoor verwijs ik jullie dan ook graag door naar de foto’s. Maar goed, na een tweetal uur kreeg ik wel een dorstje. Ik begeef me naar de centrale tent waar de organisatie tip top en vriendelijk was. In geen tijd had ik één hand een lekker Weissbiertje en in het andere een heerlijke brattwurst.
Talking cars and drinking beer, ik ken maar weinig geneugten in het leven die dat overtreffen.

Diplomat A Coupé 5.4 V8
Als ik op één auto even in detail mag verder gaan, is het wel de Diplomat A Coupé.
Ikzelf ben, zoals zovelen, enorme fan van de Diplomat A Coupé 5.4 V8. Ik was dan ook in de wolken toen ik op een bepaald moment een mooie blauwe Coupé zag oprijden. Als een bij op honing ging ik op deze wagen af. Het betreft hier Coupé n°249. De huidige eigenaar heeft deze nog maar in bezit sinds December en is één van de lucky few die er één heeft weten te bemachtigen. Hij heeft deze op Ebay gevonden na een tip van een vriend. Aan deze vriend heeft hij trouwens zijn Diplomat A Sedan moeten verkopen om zijn Diplomat Coupé te kunnen bekostigen. De wagen was in bezit van een oudere vrouw, wiens man enkele jaren geleden was overleden. De vrouw had nog maar 2 keer in haar leven met de coupé gereden en had dan ook geen verdere intresse meer om deze auto te houden.  Samen met haar andere auto, een Kapitän P1 Autenrieth Coupé(!), ging ze in Russelsheim deze wagens aanbieden. Opel had enkel maar intresse in de Käpitan aangezien ze al twee Diplomat Coupé’s in bezit hebben, n°255 en n°347. En raadde haar dan ook aan om de Coupé aan een liefhebber te verkopen. De wagen ging op Ebay en zo geschiedde. De huidige eigenaar was trouwens al 15 jaar op zoek naar een Diplomat Coupé en is dan ook supergelukkig om er nu één te bezitten.  Coupé n°249 is in meer dan goede staat. De wagen heeft begin jaren 2000 een grondige restauratie ondergaan. De originele kleur is Chamonixweib, een soort van cremewit, maar het huidige blauw staat hem beeldig. De motor van de wagen is geen matching numbers, maar wel een correcte motor qua type en jaartal. De versnellingsbak komt uit een Diplomat B, wat ervoor zorgt dat de wagen aangenamer rijdt.

Volgend jaar zorg ik dat ik het volledige weekend kan blijven en dit kan ik elke K.A.D.-liefhebber ook aanraden. Camping Hof Biggen biedt dan ook zeer mooie en verzorgde caravans en chalets aan tegen zeer aantrekkelijke prijzen per nacht(!). Ideaal voor een korte gezinvakantie waarbij papa van de auto’s kan genieten en de rest van het gezin kan genieten van een vakantie in een prachtige omgeving op een steengoede locatie, vanwaar je ook het Sauerland verder  kan ontdekken.

Topmeeting, toplocatie, toporganisatie, topdeelnemers, top, top, top!!!

Nuttige links
Camping website
Camping Facebookpagina
Meeting website
Meeting Facebookpagina

Onze foto’s
Klik hier