Onderdelen - en miniatuurbeurs Rüsselsheim september 2016

3 September 2016 – Elke eerste zaterdag van Maart en April vindt in Rüsselsheim, van 9u tot 15u, de Opel onderdelen -en miniatuurbeurs plaats.

Deze relatief kleinschalige beurzen zijn voor veel Opelliefhebbers een feest. Hier kan je namelijk nog onderdelen en miniatuurtjes kopen aan écht democratische prijzen.  Het plezier begint alreeds op de parking, waar je her en der knappe en zelfs zeldzame Opel klassiekers ziet staan.

De onderdelenbeurs vond plaats op de overdekte parking aan de overkant van het Adam Opel Haus, gespreid over zes étages. Van emblemen en logo’s tot boeken, van kleine onderdeeltjes naar grote onderdelen, tot zelfs garagedecoratie, hier op de beurs vind je voor ieder wat wils. Alt-Opel, de grootste Opelclub, stond hier ook met een standje met een aantal leuke klassiekers alsook stond de Diplomat A Coupé van Ingo Esche op één van de etages te blinken. Dit moet zowat de meest actieve Diplomat coupé zijn, maar met zijn zilver en rode kleurencombinatie, blijft deze een streling voor het oog.

De miniatuurbeurs vond plaats recht tegenover het Opel Design Center. Wanneer je hier binnenkomt wordt je overdondert door de hoeveelheid miniatuurstandjes. Dit komt doordat er ook veel andere merken worden aangeboden, maar 60% van de modelletjes zijn toch Opels. Een gouden tip, wandel eerst een paar keer rond, vergelijk de prijzen en speel de handelaars tegen elkaar uit. Veel handelaars bieden dezelfde modellen aan. Op deze manier hebben wij aan absolute dumpprijzen een paar miniatuurmodellen kunnen kopen.

Deze beurzen zijn een must voor elke Opelliefhebber en verzamelaar, markeer daarom alvast 4 Maart 2017 in je agenda. Dan vindt de volgende editie plaats.