Antwerp Classic Salon 2017

7 Maart 2017 –Eén van de topbeurzen in de Benelux, nl. het Antwerp Classic Salon, vond plaats van  3 tot en met 5 maart 2017 in de vertrouwde hallen van Antwerp Expo. Het salon is dit jaar toe aan zijn 40ste editie. Thema van dit salon is “70 Anni Ferrari, La Passione“.

Op 2 maart 2017 - net één dag voor de opening van het 40'ste Antwerp Classic Salon - is het precies 70 jaar geleden dat Enzo Ferrari zijn eerste echte Ferrari presenteerde: de Ferrari 125 S. Een goede reden om dit iconische Italiaanse merk op onze showstand in de spotlights te plaatsen. Tijdens het 40ste Antwerp Classic Salon toont SIHA Salons Automobiles, samen met de officiële Ferrari Club Belgio, een 15-tal exclusieve Ferrari’s uit diverse privécollecties. Ze worden gepresenteerd in een uniek kader. De nadruk ligt op de wagens uit de periode voor 1979.

Verder is het salon traditiegetrouw voor de clubs en de handelaars.  Het aanbod van internationale classic- en oldtimerhandelaars en gespecialiseerde restauratiebedrijven op het salon is steeds bijzonder rijkelijk en exclusief. Op 12.000 m2 worden meer dan  400 automobielen te koop aangeboden, waarvan vele ongetwijfeld van eigenaar zullen veranderen. Het salon staat sinds jaar en dag bekend als hét inkoopeldorado voor bezitters van oldtimers en classics cars die op zoek zijn naar onderdelen voor de meest uiteenlopende automobielmerken. Zij beschikken over stands met nieuwe en gebruikte onderdelen, accessoires, interieurdelen, onderhoudsproducten, schaarse vakliteratuur, nostalgische automobilia, miniaturen, curiosa en kunstobjecten met als thema oldtimer en classic cars en nog veel meer.

 

Bij de clubs zijn talrijke merken vertegenwoordigd, maar voor Opel Klassiek sprongen de twee Opelclubs natuurlijk in het oog. De Opel Veteran Club was er vertegenwoordigd met twee GM Rangers die in Antwerpen gebouwd zijn, een GM Ranger I Coupé 1900s en een GM Ranger II Sedan 1700s
Vlak daarnaast stond de Belgian Opel GT Club, die er stonden met een prachtige goudkleurige Opel GT, in deze kleurenconfiguratie stond de Opel GT ook op het autosalon van Brussel in ‘68.

De 'RANGER': een merkwaardig product van General Motors. Rond 1969/1970 kwam de directie van General Motor Suisse van de Assembly Plant in Biel (CH) op het idee een product op de markt te brengen als 'bijvoeding' voor de Vauxhall-dealers, die nauwelijks het hoofd boven water konden houden. Hun idee? Uit Zuid-Afrika haalden zij van de aldaar gevestigde Assembly Plant in Port Elizabeth de specifieke 'Ranger' onderdelen en combineerden die met Opel-units uit Rüsselsheim (D). Onder de reeds lang bij General Motors geregistreerde naam 'Ranger' konden die auto's via de Vauxhall-dealers in Zwitserland en de Benelux-landen worden verkocht. Een super-Opel? Nee, de naam 'Opel' mocht nergens worden vermeld. De verkoop-slogan luidde: "U ziet hier een automobiel, opgebouwd uit de beste componenten van de General Motors organisatie, welke verkocht wordt door een beproefde dealer-organisatie, die zijn sporen op het gebied van service- en onderdelen-voorziening ruimschoots bewezen heeft." In de wandeling heette de Ranger: een Opel met goed licht (vanwege de vier koplampen!).  De verkoop van de Ranger sloeg goed aan. Er werden de nodige Vauxhall Victor's en Cresta's ingeruild met als resultaat dat de werkplaatsen weer tevreden klanten konden ontvangen.  lleen heeft de goede verkoop niet lang geduurd. Algauw werd duidelijk dat de gelijkaardige Opels een veel hogere restwaarde hadden. Veel Rangers werden, toen ze op de 2dehandsmarkt kwamen, omgebouwd tot Opel.

Op zondag 5 maart omstreeks 12 uur zullen ook prijzen uitgedeeld worden, de drie mooiste en origineelste clubs worden in de bloemetjes gezet. Een vakkundige jury van Belgische en Nederlandse experts op het vlak van klassieke auto’s zal ook de drie mooiste wagens selecteren in drie leeftijdscategorieën, van 1885 tot en met 1955, van 1956 tot en met 1975 en van 1976 tot en met 1990. Daarenboven kiezen zij ook - over alle bouwjaren heen - "The Best Car of Show".

Het Antwerp Classic Salon is een beurs waar iedereen aan zijn trekken komt. Je kunt je er genieten van het onhaalbare maar ook van wat je wél kunt kopen.

Voor meer foto's, klik hier.